Peloton Zeeland

Peloton Zeeland Support Oekraïne

Opgehaald

5.463
109% bereikt van het totaalbedrag € 5.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Omdat wij het niet langer aan kunnen zien.

Omdat je jezelf machteloos voelt.

Maar ben je machteloos?

Hoe klein de bijdrage ook is, je kunt er altijd wat aan doen en dat gaan wij proberen.

Morele en financiële steun aan de slachtoffers van deze zinloze explosie van geweld.

ACTIES

Doorlopende actie t/m 31 augustus bij SPAR Kesselaar in Westkapelle.

Maandag 7 maart 2022:   Fietstocht Domburg - Hilversum (zie verslag).

Vrijdag 26 augustus 2022: Fietstocht Domburg - Den Haag (zie verslag).

 

De emballageactie bij SPAR Kesselaar in Westkapelle

Dus Westkapelle en omstreken;

Lever al je emballage in bij SPAR Kesselaar en steun hiermee de strijd van Oekraïne.

De eerste buslichting van maart t/m juni leverde maar liefst € 735,00 op.

De buslichting van juli en augustus overtrof dit met € 765,00.

Totale bijdrage van SPAR Kesselaar en de klanten was daarmee € 1.500,00.

Alle gulle gevers hartelijk bedankt voor jullie steun. 

 

7 maart 2022

ACTIE GIRO555 IN ACTIE VOOR OEKRAïNE

Fietstocht Domburg-Hilversum 190 km.

In het kader van deze actie heeft ons team op 7 maart een eerste actie opgezet. Een fietstocht van Domburg naar het Media Park in Hilversum. En we hebben het geweten. Om half 9 gingen we in Domburg van start voor een tocht waarvan we nauwelijks beseften wat het deze dag inhield. De start was veelbelovend. Na een teamfoto bij het 50km-bord van Domburg draaiden we de pedalen rond en daarmee de kilometers. Op weg naar de 1e tussenstop in Oude Tonge. Daarvoor moesten we eerst de vlakke kilometers door de Zeeuwse polders trotseren, met de Zeelandbrug als smakelijk ingrediënt. Intussen trok de koude wind aan en toen wisten we al dat het een zware tocht zou worden. Bovendien had Adrie een gebrek aan trainingskilometers, waardoor het kopwerk voornamelijk voor de rekening van Ko Jan kwam. Niet getreurd echter, want wij huldigen het aloude principe "samen uit, samen thuis". Om half 1 kwamen we aan bij Hotel-Restaurant LELY, waar we gastvrij werden ontvangen. 

Na een heerlijk bakje koffie met versnapering en een voedzaam broodje gingen we een half uurtje later weer verder voor de tweede etappe. Het werd er allemaal niet beter op. Kou, altijd windje tegen en meestal vlak terrein deed een aanslag op onze weerbaarheid. Maar opgeven? Ho maar. Wij hebben het zwaar, maar het is niets vergeleken bij de inwoners van de Oekraïne. Dat de wind nog niet ging liggen was te zien aan het allom aanwezige water in het Groene Hart. Net iets te hoog kabbelende golfjes op het water was niet wat wij graag wilden zien. Maar doorzetten maar. Om 6 uur kwamen we aan bij de 2e tussenstop en werden we verwelkomt door Joke van Koffietuin Bij Joke. Eerst even melden bij Geertje van GIRO555 dat het later zou worden wat haar de volgende reactie onlokte: "Oh jeetje! Waar zitten jullie nu ongeveer?" Ook hier een heerlijk kopje koffie, maar ze had meer. Door alle vertraging zouden we het laatste uur in donker moeten fietsen en daar was niet op gerekend. Joke had de oplossing met een krachtige koplamp, die aan de fiets van Ko Jan werd gemonteerd. Bijkomend voordeel; een verlichte fietscomputer, wat m.b.t. de navigatie erg belangrijk was.

Half 7 werd de laatste etappe aangevangen en "genoten" we van de zonsondergang. Intussen ging de wind wat liggen, wat de moeilijkheidsgraad enigzins verlaagde. Na wat schijnbewegingen in de diverse dorpskernen (afslagje gemist, of ééntje te vroeg) zagen we eindelijk het ANWB-bord van Hilversum - 2 km. Een juichkreet konden we niet onderdrukken en trots maakte zich nu al van ons meester. Rond 9 uur (weet het door alle indrukken niet meer precies) fietsten we het Mediapark op. Na wat zoeken meldden we ons bij Geertje en was de stemming al snel opperbest.

Omdat we eigenlijk al veel eerder op de planning van de uitzending stonden, werd gekeken wanneer we alsnog konden worden ingepast. Prachtig dat dit alsnog werd geregeld en dat ons inspanning zo ruimschoots werd beloond. Zo belanden we vooraan op de tribune en werden we even later door Rob Kemps geïntervieuwd. Dat liep gesmeerd en werd besloten door Ko Jan met het volgende statement: "Wij zijn Zeeuwen en de lijfspreuk van Zeeuwen is Ik worstel en kom boven. Ik hoop dat de lijfspreuk van de mensen in de Oekraïne in de nabije toekomst wordt: Wij worstelden en overwonnen." Even later werd de spectaculaire eindstand bekend gemaakt.

De actie van ons bracht voor Oekraïne € 3.578,00 op.

Maandag 7 maart stond de teller in totaal op € 106.200.773 (28-3 alweer 137,4 milj.). Wij zijn blij dat we hier een kleine bijdrage aan hebben kunnen leveren.

 

20 maart 2022. Ronde Breda.

Prachtige trainingsronde van 100 km. rondom Breda. Met prachtig weer en een goed humeur gingen Edward, Pim en Ko Jan rond half één van start. Er werd genoten van de mooie bossen, de weilanden en langs de oevers van een stromend beekje. De eerste tussenstop was op 46 km. Een lekkere bak koffie met een koek krikte de weerstand weer op en verder ging het. In Chaam even van de fiets voor een foto bij het "Acht van Chaam" monument met alle winnaars. Volgens ons is Marianne Vos de Koningin van de Acht van Chaam met maar liefst 9 overwinningen. Een kilometer voor de finish bleek toch dat niet iedereen nog fris zat. Bij het stoppen voor een stoplicht moeten we even van de fiets en hoorde ik achter me een diepe zucht. Na ruim 100 km knepen we in de remmen en konden we aanvallen op een bord lekkere pasta wat Marije voor ons had gemaakt. Toen de zucht tijdens het eten ter sprake kwam bleek dat die van Edward afkomstig was. Hij had de dag ervoor nog gevoetbald en mede door de 3e helft daarna zat hij er de laatste 20 km flink doorheen. Edward ging na een poosje weer terug naar Zeeland. Pim en Ko Jan strekten de beentjes op de bank. Maandag weer werken en klussen.

Opbrengst voor Oekraïne € 75,00.

Casper's Peloton Zeeland Support Oekraïne.

Vrijdag 26 augustus 2022 hebben wij de fietstocht gedaan van Domburg naar Den Haag voor Oekraïne. 

Er stonden een aantal activiteiten op de planning, waarvan het tot het moment suprême onzeker was of het zou lukken. Wel, het overtrof alle verwachtingen.

   

De rit ging erg voorspoedig, met een start waar de inwendige mens nog wat extra werd versterkt met brood, koffie en pannenkoeken bij Rest. Vierwegen in Domburg. Na 57 km hielden we een tussenstop met een voedzame lunch bij B&B Vacay in Ouddorp.

   

Daarna op naar Den Haag. Hier was het de bedoeling een paar, voor de situatie in Oekraïne, symbolische plaatsen te bezoeken. En dat lukte wonderwel.

Na een kilometer of 130 gingen we als eerste naar de Tweede Kamer, waar we net op tijd waren om nog naar binnen te kunnen en o.a. de plenaire zaal te bezoeken. Hier zetelt dan democratisch Nederland. Iets waar Rusland een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

   

Na de Tweede Kamer gingen we ons geluk beproeven bij de Ambassade van Oekraïne. Ondanks goede contacten de dag ervoor waren de verwachtingen niet hoog, vooral omdat de tijdsplanning nogal was uitgelopen, maar ze hadden toch op ons gewacht. Na een belletje ging de deur open en verscheen een ambassademedewerker, die gelijk doorhad dat dit het fietsgroepje uit Zeeland moest zijn.

   

2e secretaresse Yuliia en de Honorair Consul werden opgetrommeld en gedurende een minuut of 20 hadden we een indrukwekkende en soms emotionele ontmoeting. Na het aanbieden van onze cheque van € 5.423,00 werd uitvoerig van gedachten gewisseld en kwam ook de situatie in Oekraïne uitgebreid aan de orde. Het was toen al duidelijk dat vooral de Consul moeite had zijn emoties in bedwang te houden. Na enige tijd bleek waarom. Hij was tot de inval van Rusland ambassadeur namens Oekraïne in Rusland geweest. Hij was op 26 februari hals over kop moeten vluchten, maar had nog kans gezien de Oekraïense vlag, die altijd aan de gevel van de ambassade in Moskou wapperde, mee te smokkelen.Hij ging even naar binnen en kwam vervolgens met deze vlag naar buiten.

   

Nadat hij zijn indrukwekkende verhaal tegen ons had verteld kon hij zijn tranen nauwelijks bedwingen. Intussen was het tijd om afscheid te nemen. Na het in ontvangst nemen van een Oekraïens petje en een welgemeend bedankje aan Yuliia, namen we afscheid.

Vervolgens ging het richting het Vredespaleis. Dit gebouw is momenteel niet toegankelijk, maar alleen het zien van deze, voor de hele vrije wereld belangrijke locatie, was al indrukwekkend. Na een paar foto’s ging het met de bus terug naar Zeeland. In de bus bleek dat bij iedereen de voorbije uren veel indruk hadden gemaakt.

Zo kwam een eind aan een voor ons historische dag.

Vele Supporters van Casper's Peloton Zeeland hebben hier een kleine of grote bijdrage aan geleverd. Maar wat is kleine of grote. Iedere bijdrage is immers belangrijk en draagt bij aan een gevoel van financiële en vooral mentale steun voor de Oekraïense bevolking. Als ons vrijdag 26 augustus wat duidelijk is geworden, is het dat wel. Daarom bedanken wij jullie voor jullie bijdragen.

Mede namens Adri de Visser, Adrie Huibregtse, Edward Laarman, Ronald Dullemans en Jan Wondergem.

Hartelijke groet, Ko Jan Provoost.